Гастроентерология

Нашите кабинети / Гастроентерология

Гастроентерологията не само изследва нормалната функция на храносмилателния тракт (хранопровод, стомах, тънки и дебелите черва, ректум, панкреас, жлъчен мехур, жлъчни пътища и черен дроб) и необходимостта от лечение при съответното заболяване, но и цели провеждане на превантивни мерки за поддържане на здравословно храносмилане и метаболизъм, позволяващи правилното усвояване на хранителните вещества и профилактиране на заболяванията.

Посещението при гастроентеролог за първичен преглед е първата и най-важна стъпка. Трябва да отговорите на въпроси за симптоматиката, здравословното Ви състояние и предишни заболявания. В зависимост от Вашето състояние нашият гастроентеролог може да назначи кръвни тестове и стомашно-чревни изследвания и да прецени необходимостта от извършване на допълнителни изследвания като: фиброгастроскопия, фиброколоноскопия и др., с последващи терапевтични мерки.

Прегледите при гастроентеролог са силно препоръчителни при хора над 50 години, когато вероятността от рак на дебелото черво нараства. Обикновено се предписва провеждане на колоноскопия на всеки 10 години, което позволява ранното диагностициране на заболяването и навременното му лечение.

Кабинетът е оборудван с ехографски апарат от последно поколение.