Дерматология

Нашите кабинети / Дерматология

Отделението по дерматология се занимава с профилактика и лечение на проблеми на кожата, които освен здравословен характер могат да имат и сериозно отражение върху самочувствието.

Акнето, например, е социално значим проблем, който освен кожни проявления може да има и психологични последствия, като повлияе сериозно на начина, по който хората възприемат себе си и общуват с околните.

Холистичният подход на нашите специалисти - с назначаване на лабораторни анализи за профилактика и диагностициране на функцията и състоянието на различни органи и системи с изразена дерматологична изява - ще допринесе да се чувствате добре в своята кожа. Те ще Ви дадат насоки как правилно да третирате кожата си в периодите на ремисия и обостряне. Заедно ще намерим най-подходящата грижа за защита и предотвратяване на различни дерматологични състояния, предизвикани от въздействието на физични фактори на околната среда - топлина, студ, влага, слънце, синя светлина и др.

При нас можете да направите дермоанализ, който определя до 8 фактора, които повлияват състоянието на кожата към момента на изследването с дерматоскоп.

Често срещани са оплакванията от бенки и други доброкачествени и недоброкачествени кожни образувания, както и пигментация и неравномерност в цвета на кожата по лицето и тялото.

В Preventica можете да следите всички тези процеси. Специалистите ни извършват дерматоскопски преглед, за които задължително изискване е допълнителна квалификация на дерматолога. Дерматоскопският преглед е неинвазивно изследване, в което се оглежда кожата за наличие на морфологични промени, които не могат да бъдат забелязани с невъоръжено око. По време на прегледа се използва дермоскоп, който постига увеличение на кожните структури от 10 пъти, което прави метода много по-добър от стандартен преглед с просто око или с лупа.

Друга търсена процедура, която предлагаме в Preventica, е криотерапията на доброкачествени лезии (с козметична насоченост) - брадавици, дерматофиброми, чери ангиоми, кератоми, себорейни образувания и др.

Мислим и за най-малките! Родителите на дечица с хронични кожни заболявания ще получат най-добрите съвети за домашна грижа - навици, хранене и други специфични нужди, според заболяването.