Превенция

Доброто здраве е основен фактор за щастлив живот. Противно на широкоразпространените схващания, ключът към доброто здраве не се крие в лечението на вече съществуващите симптоми, а в тяхното предотвратяване. Именно тук се включва превантивната медицина, за да осигури на всеки човек здравословен, щастлив и ползотворен начин на живот.

Какво е превантивна медицина?

Превантивната медицина е раздел от общата медицина, която се фокусира върху здравето на индивидите и общностите. Целта на превантивната медицина е да предотвратява болести и увреждания, като се съсредоточава върху идентифицирането и анализирането на рискови фактори и тяхното ограничаване, както и в намирането на индивидуален подход за подобряване на цялостното здраве на всеки човек. Специалистите по превантивна медицина не само притежават широк спектър от медицински познания, но имат поглед върху поведенческите, икономическите, екологичните и социалните науки.

Защо превантивната медицина е важна?

„Превенцията е най-доброто лекарство“ – това е водещият принцип в превантивната медицина още от времето на Хипократ. Вместо да се ангажира с лечението на вече съществуващи симптоми, превантивната медицина цели да ги предотврати, анализирайки внимателно рисковите фактори за всеки човек, за да даде цялостна картина върху необходимите поведенчески промени, които трябва да предприеме, за да избегне здравословни проблеми. Чрез превенцията могат да бъдат предотвратени редица заболявания, водещи до сериозни увреждания. Този метод в медицината може да помогне за създаването на по-здрави общности, да спаси животи и дори да трансформира цялостно системите на здравеопазване.

Как ние ще Ви помогнем?

Здрав ли съм и колко време ще продължи това?

Нека нашият екип Ви помогне да си отговорите на тези въпроси.

Нека бъдем Ваш съветник, приятел и помощник в желанието Ви да съхраните жизнената си енергия и менталното здраве за цял живот.

Дали е възможно?

Просто ни се доверете и опитайте.

В забързаното си ежедневие все не намираме време за себе си.

Неусетно се трупат умора, килограми и безсъние.

Докъде може да стигнем и колко дълго може да продължава това?

Време е да сложим себе си на първо място в списъка със задачите.

Да направим така, че да съхраним себе си и да сме успешни в бизнеса.

За първи път в България предлагаме възможност за истинска профилактика на стреса, наднорменото тегло и най-често срещаните заболявания.

Достъпно, ефективно и завинаги.

Завинаги.