Волейболен клуб „Левски София“ избра австрийския подход в превантивната медицина за профилактика на здравето на своя тим

кардиопулмонален тест

Българският волейболен клуб „Левски София“ заложи на професионализма на изявените специалисти от МЦ „Превентика“ и им довери спортистите си за задължителния предсъстезателен преглед. Всички отбори на клуба – от момчета и момичета под 16 г. до мъже и жени – преминаха задължителната за състезателите профилактика, включваща редица кръвни изследвания и консултация с водещи специалисти.

Времето, необходимо за извършване на медицинските дейности и изследвания, бе намалено значително,  благодарение на съвременната апаратура на МЦ „Превентика“, която се справи с отговорната задача в оптимален срок.

С помощта на кардиопулмоналния тест бяха измерени показателите на сърдечно-съдовата система (пулсова честота, артериално налягане, ЕКГ) и на респираторната система (честота на дишането, дихателни обеми и респираторен газов анализ) по време на физическо натоварване.

МЦ „Превентика“ благодари на волейболен клуб „Левски София“ за гласуваното доверие и пожелава успех на отборите в предстоящите мачове!