СЪСТОЯ СЕ ПРЕССЪБИТИЕТО "Към дълголетие и здравословно остаряване чрез персонализирани програми"

Резюме на вълнуващото събитие: „Към дълголетие и здравословно остаряване чрез персонализирани програми“ 🎉
На 29 май Медико-дентален център Превентика беше домакин на прессъбитие в сътрудничество с ADVANTAGE AUSTRIA Bulgaria (Филип Купфер - търговски съветник към посолството на Австрия и ръководител на Advantage Austria в България).
Събитието се фокусира върху важността на #превенцията, значението и въздействието на персонализираните програми за здравословен начин на живот и влиянието им върху дълголетието и здравословното остаряване.
Preventica е първият център за превантивна медицина в България, който осигурява цялостна здравна грижа чрез индивидуален подход и организиране на персонални профилактични програми.
Центърът разполага със съвременни технологии и оборудване от най-висок клас и предлага висококачествени услуги с водещи специалисти в областта на медицината и денталното здраве.
Preventica упражнява международно сътрудничество с австрийски инвеститори и клиники SANLAS Holding, развиващи успешна и ефективна практика в областта на лечението и рехабилитацията в Австрия.
Preventica отваря врати в началото на 2022 г. в Garitage Park - мащабен и модерен жилищен и бизнес комплекс.
🌟 Гост-лекторите на събитието:
🦸‍♀️ проф. Милена Георгиева
Милена Георгиева е професор по молекулярна биология към Институт по Молекулярна биология-БАН. Тя е основател и главен научен директор на EPIX.AI - компания, чиято мисия е да забави биологичното остаряване, като използва силата на епигенетиката и изкуствения интелект за създаване на персонализирани протоколи за превенция на остаряването и свързаните с него заболявания.
Тя е автор на над 100 научни публикации в реферирани международни списания. Ръководител и участник е в редица научно-изследователски проекти към национални, и международни агенции.
Научните ѝ интереси са в сфери като молекулярна биология и генетика, епигенетика, и съвременна биомедицина. Тя е научен консултант към международната Enago academy, която цели да подпомага учените от цял свят със съвети за академично развитие.
🦸 Аркади Шарков
Аркади Шарков е макроикономист от Експертния клуб за икономика и политика (ЕКИП), с опит в здравните политики, насочени както към публичния, така и към частния сектор.
Магистър по публични политики със специализация по международна търговия и право от Университета в Маастрихт и Университета на ООН. В момента е докторант в СУ "Св. Климент Охридски" и преподавател във Висшето училище по застраховане и финанси.
Член е на консултативния съвет към Българския лекарски съюз и на обществения съвет на "Индекс на болниците".
🦸 Томас Новотни
Медицински консултант и бизнес дивелъпър с дългогодишна практика и настоящ управляващ директор на Preventica .
Огромно благодаря на всички журналисти и партньори, които бяха част от нашето събитие днес и обсъдихме тези важни теми заедно!
🚩И помнете:
„Една унция превенция струва половин килограм лечение“
Бенджамин Франклин
Фотограф: Лили Йотова