Preventica участва в престижния конкурс за дигитални иновации „Digitalk&A1 Awards ’23”

Дигитални награди K1

Медико-денталният център кандидатства в категория „Внедрено в организация ИТ решениес въвеждане на иновативен медицински софтуер

 След успешното имплементиране на иновативен медицински софтуер – Joystick, Preventica се включва в надпреварата на авторитетния конкурс Digitalk&A1 Awards ’23*. Инициативата се организира от технологичната медия “Digitalk” и “A1 България” и се провежда в страната за втори път. Медико-денталният център Preventica кандидатства в оспорваната категория „Внедрено в организация ИТ решение“ наред с различни по тип компании – банки, хотели, медии и други. Организаторите предвиждат обявяването на победители да бъде през месец март.

Въвеждането на системата Joystick бе правилната стъпка за нас. Ние я предприехме в едно тежко и несигурно време както за пациенти, така и за лекари – глобалната ковид пандемия. Въпреки това усетихме ползите от нашия избор почти веднага. За краткото време на работа на софтуера имахме нарастване на пациентската база с над 1 700  нови регистрирани пациента.“, сподели Теодора Ботева, административен директор в Preventica.

Модулно ориентираната система Joystick е разработена и внедрена от Smart Software Systems. Благодарение на имплементацията на Joystick, цялата дейност на Preventica може да бъде управлявана от едно място. С нейното използване се наблюдават положителни резултати в управлението на целия поток от пациенти и на складовото стопанство. Joystick е лесна за използване система, която пести време при регистрация и дава възможност за отчети, финансови справки, хонорари и фактуриране. Освен това чрез нея работата на лекарите е максимално опростена и автоматизирана.

Имплементираната софтуерна система е в съответствие с ESG политиките на Preventica. Решението ограничава използването на хартия, като модулът за профилактика на Joystick се оказва много полезен при предоставяне само на дигитални профилактични картони. Подписването в цялата организация се извършва само с дигитални подписи, а до използването на хартиени носители се прибягва само в случаите, при които това се изисква от закона.

Ползите от внедряването на Joystick се усещат и от пациентите, които през личните си телефони и лаптопи имат директен достъп до електронните си досиета. В тях те могат да разглеждат цялата информация за себе си, включително и от образни изследвания. Също така през системата те могат да запазват или променят часа за преглед.

Повече информация за кандидатурата на Preventica и за проекта можете да откриете тук: https://digitalk.bg/awards/kandidati/2023/02/28/4454679_digitalka1_awards_23_kak_mdc_preventika_digitalizira/

За конкурса:

Digitalk&A1 Awards ’23 отличава най-иновативните технологични проекти, реализирани през 2022 г. Инициативата е насочена към компании от всички сектори на икономиката, реализирали проекти с т.нар. технологии на бъдещето.