Preventica предлага кардиопулмонален тест СPЕТ от BTL

кардиопулмонален тест

Кардиопулмонален тест – СPЕТ от BTL, е част от модерното оборудване, с което разполага центърът. Иновативният уред, наличен само в няколко лечебни заведения в страната, се използва за изследване на показателите на сърдечно-съдовата/пулсова честота, артериално налягане, ЕКГ, честота на дишането, дихателни обеми и респираторен газов анализ по време на физическо натоварване.

Без значение дали става въпрос за оценка на напредъка от физическите тренировки или установяване на проблеми, пряко свързани с физическото състояние на пациента, точните резултати от уреда го правят подходящ за предоперативна и постоперативна оценка, диференциална диагноза на кардиоваскуларни и респираторни заболявания. Тестът е отлична база за експертна оценка на кардиопулмонална рехабилитация и за оценка на тренировъчни процеси при професионалните атлети.

Кардиопулмонален тест често е необходим при пациенти, които имат симптоматика като болки в гърдите, задух, неправилни сърдечни съкращения, чувство за сърцебиене или други симптоми на сърдечно заболяване. Уредът е подходящ и при провеждане на изследвания при професионални спортисти, както след прекаран COVID и при хора с диабет или други рискови фактори, на които предстои физическо натоварване.