ПЕРФЕКТНАТА БЯЛА УСМИВКА ИДВА ОТ ЗДРАВИТЕ ЗЪБИ

Поддържането на добра орална хигиена води до намаляване риска от кариес, гингивит, пародонтит и други заболявания на устната кухина.

Специалистите препоръчват професионално почистване на зъбите два пъти в годината. То включва  премахването на зъбна плака, зъбен камък, кюрета и полиране на зъбните повърхности. За оптималнен блясък на усмивката се добавя и избелване, а какво по-силно и обезоръжаващо от една искрящо бяла усмивка?!

С грижа за клиентите на Preventica, нашите специалисти ви предлагат пакет ИЗБЕЛВАНЕ на преференциална цена, с който след три посещения от кабинета излизате с вашата нова сияйна усмивка. Пакетът вклюва:

  • Първо посещение:
    • Ултразвук на зъбен камък;
    • Кюретаж;
    • Полиране с Airflow.
  • Второ и трето посещение:
    • Избелване.

Всичко това на преференциална цена от 510 лв.

Какво представлява ултразвуковото почистване на плака и зъбен камък?

Ултразвуковото почистване е техника за бързо и ефективно премахване на зъбен камък. Апаратът излъчва ултразвукови вибрации, които буквално разрушават зъбния камък, наслоен върху зъбите. От инструмента се впръсква и вода за отмиване на остатъците, като комбинацията от вибриращия метален връх и водата образува микроскопични мехурчета, които водят до разрушаването на клетъчните стени на бактериите.

Ултразвуково почистване допринася за отстраняването на упорити петна от тютюн, чай, кафе и червено вино.

 

Какво е кюретаж?

Един от методите включен в схемата за лечение на пародонталните заболявания е кореновия кюретаж. Това е метод за почистване на кореновите повърхности с инструменти, наречени зъбни кюрети. Това е спомагателен метод извършващ се на ръка от стоматологa.

При това почистване се премахва дълбоко наслоените отлагания по зъбните структури-зъбна плака и зъбен камък. Кюретажът на зъбния корен цели премахването на отлаганията по кореновата повърхност, а този на меките тъкани на джоба цели премахването на гранулациооните и възпалени тъкани от меката част на джоба.

 

Какво представлява полиране на зъбите с Airflow?

Airflow e специална система за полиране на зъбите, премахване на отложените налепи и оцветявания и почистване в междузъбните пространства. Използва се струя въздух, вода и сода бикарбонат в оптимално отношение. Частиците сода са под формата на микросфери, за да не надраскват емайла. Резултатът е незабавен – усещате и виждате разликата веднага щом процедурата приключи.

 

Какво следва след избелването?

Избелването е напълно безболезнено и безвредно за емайла на зъбите.

Препоръчително е минимум десет дни, в които да избягвате оцветяващи храни и напитки.