ORTHOVITAL – НЕИНВАЗИВНИ РЕШЕНИЯ НА ОРТОПЕДИЧНИ ПРОБЛЕМИ

Вашият път към крака без болка започва от тук!

OrthoVital е австрийски 120-годишен семеен бизнес, специализиран в превантивно лечение и лечение на деформации на краката и пръстите на краката. OrthoVital днес се ръководи от петото поколение – Лиане Либмингер и Йозеф Баумгартнер. Със страст към професията и безкомпромисен стремеж към качество, компанията се е утвърдила като лидер в здравеопазването, предлагайки иновативни решения, които се ползват с доверие далеч извън границите на Австрия.  

Фокусът на OrthoVital е изцяло върху холистичния подход. Компанията е специализирана в превенцията и лечението на деформации на стъпалото и пръстите на краката от всякакъв вид с фокус върху Hallux Valgus.

Всеки крак е уникален и заслужава индивидуална и всеобхватна грижа. Компанията изработва индивидуални продукти по поръчка, като стелки, разпръсквачи на пръсти и индивидуално пригодени форми на терапия.

Халукс валгус (Hallux Valgus), обяснено с по-прости думи, е заболяване, което засяга ставата в основата на палеца на ходилото. Състоянието разговорно е известно като „кокалче” или бунион. „Кокалчето” представлява подутина, която нараства в областта на първата става на ходилото (палеца). Всъщност това състояние е много по-сложно отколкото едно просто „кокалче”.

В резултат на деформацията може да се развие болезнено възпаление, предизвикано от натиска на обувките върху стъпалото. Освен това, този натиск на големия пръст върху съседните пръсти често води до образуване на мазоли, удебеляване на ноктите и изкривяване на по-малките пръсти. Ако състоянието на Hallux Valgus е вече напреднало и причинява значителен дискомфорт, хирургичната намеса може да бъде необходима.

Чрез специални методи на лечение и десетилетен опит в областта на Халукс валгус, деформации на стъпалата и пръстите на краката, OrthoVital предлагат индивидуални решения за вашето здраве на краката, така че да можете да се насладите на всяка стъпка отново.

Независимо дали търсите превенция или вече се сблъсквате с болка, екипът на OrthoVital е в Preventica, за да ви предостави професионална консултация и подкрепа по вашия път към по-добро здраве.

Preventica е ексклузивен партньор на австрийската OrthoVital - водещи в областта на неинвазивните решения на ортопедични проблеми. 👣

Продуктите на OrthoVital ще ви отърват от болката и подобрят стойката ви.

Запишете се сега за БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ с Лиане Либмингер и Йозеф Баумгартнер на 24 и 25 СЕПТЕМВРИ 2024 в Preventica!

СТЕЛКИ "ДЕЛИКАТНО СИНЬО"

Тези стелки пасват там, където няма място за никоя друга стелка. Дали стоите дълго време на крака, дали се разхождате, тичате или танцувате – те подобряват цялостния ви комфорт.

  • Предотвратяване на Халукс Валгус
  • Облекчава плоските стъпала
  • Идеални за балерини, сандали, ботуши и високи токчета
  • Патентован продукт
  • Произведено в Австрия

Blue

Цена: 40 лв. с вкл. ДДС и разходи за доставка.
Доставката е около месец

HALUXIN РАЗДЕЛИТЕЛ ЗА ПРЪСТИ

Индивидуална корекция на пръстите на краката

Разделителя за пръсти Haluxin е силно препоръчителен като превантивна мярка дори при леки деформации на пръстите на краката. Haluxin също има изключително положителен ефект преди и след операцията. Преди операцията сухожилията се разтягат и пръстът се поставя в по-добра позиция. След хирургична процедура новата позиция на пръста се държи от Haluxin. В случай на екстремни деформации на пръстите на краката, постигаме незабавно облекчение на симптомите, тъй като Haluxin измества ставите и по този начин ги облекчава. Той също така осигурява незабавно облекчение от остеоартрит.

  • Физиодинамични, коригирани спрямо теглото и размера на стелката
  • Разработени от устойчив на разкъсване силикон, дерматологично тестван, 100% щадящ кожата
  • Напълно безболезнено коригира пръстите на краката и също измества ставните повърхности една към друга. Лечението осигурява незабавно облекчаване на симптомите и може да се носи във всяка обувка

Приложение на разделител за пръсти

Носете 1-2 часа през първите десет дни, след което увеличавайте непрекъснато. Ако носите Haluxin в продължение на 4-5 часа, това е достатъчно за корекция на крака. Мястото и времето на носене се основават на индивидуални препоръки.

Грижа за разпръсквачите на пръсти

Изплакнете Haluxin само с вода и почиствайте с дезинфекционен спрей от време на време.

Orthovital_toe_sreder

Цена: за 1 бр. 250 лв. с вкл. ДДС и разходи за доставка.
Доставката е около месец

HALUXE МАСЛО ЗА КРАКА

100% натурална релаксираща смес от етерични билкови масла за масаж на краката, включваща зехтин и етерични масла от мента, равенсара, лимон, уинтъргрийн, здравец и евкалипт. Масажирайте стъпалата 1 пъти дневно, за да отпуснете сухожилията.

  • Облекчава болката
  • Намалява зачервената кожа
  • Има релаксиращ ефект върху цялото тяло
  • Интензивен дълбок ефект

 

Цена: 32 лв. с вкл. ДДС и разходи за доставка.
Доставката е около месец

HALUXE РЕЛАКСИРАЩА ВАНА ЗА КРАКА

Използвайте 3 пъти седмично релаксиращата вана за крака, включваща 9 билки, които стимулират кръвообращението, подхранват кожата и имат релаксиращ ефект върху цялото тяло.

  • Грижи се за кожата
  • Отпуска сухожилията и връзките
  • Облекчава болката
  • Намалява възпалението
  • Има релаксиращ ефект върху цялото тяло
  • Интензивно дълбоко проникване

vana_za_kraka

Цена: 25 лв. с вкл. ДДС и разходите за доставка.
Доставката е около месец


Научете повече за останалите продукти на място в Preventica.