Д-р Красен Иванов за здравето на черния дроб

д-р красен иванов

Правилно хранене, рискови фактори, как да ги контролираме и как да подсилваме естествените регенеративни възможности на този важен за цялостното здраве на човешкия организъм орган. Д-р Красен Иванов е подготвил за вас множество полезни съвети как превантивно да се погрижим за здравето на черния дроб. Наскоро той взе участие в предаването на бТВ „Духът на здравето“ с д-р Неделя Щонова, посветено на здравето на черния дроб. Според него най-честите причини за заболяване на черния дроб са алкохолът и затлъстяването, което е предизвикано от динамичното ежедневие, което ограничава спортната активност на съвременния човек. Сред болестите на този орган са хроничните вирусни инфекции, генетични и метаболитни заболявания. Макар и по-рядко, черният дроб може да страда от автоимунни заболявания.

Д-р Иванов определя неалкохолния стеатохепатит (омазняване на черния дроб) като пандемията на 21-ви век. Той даде пример с това, че в САЩ омазняването на черния дроб е третата най-честа причина за трансплантация. Заболяването се среща дори и сред най-малките, защото то е следствие от неправилно хранене и застоял начин на живот.

Благодарение на своята всеотдайна работа, компетентност, научен и практически принос, д-р Красен Иванов получи признание в категория „Ти си нашето бъдеще – награда за младите медицински надежди на България“ в Годишните награди на Български лекарски съюз.

„Признанието на колегите е чест за мен, тази награда олицетворява всичко, което сме постигнали. Тя е стимул да продължавам да се развивам“, каза д-р Красен Иванов. Той е завършил медицина в МУ-Варна, придобива специалност „Гастроентерология“. Автор и съавтор е на редица научни публикации в български и европейски издания и в сайтове с медицинска насоченост. Преминал е обучителни курсове и е участвал с научни постери и презентации в български и европейски конгреси.

Запазете час за преглед и консултация при д-р Красен Иванов на телефон: 087 632 0001